Хвиля Десни » 17 Січня, 2023

Daily Archives: 17 Січня, 2023

Культура

Народний артіст — то Файфура

Published by:

… У мене вся фейсбучна стрічка у Вінику! І таке от пишуть.., шо нада йому дати народного артиста! На грунті того, шо він дєвачькам нравицця по страшній силі і щитається секс-символом України… Обідно стало за Файфуру. Настільки обідно – шо капець! Ну, чому чувак у пластику — секс-символ, а стопроцентно натуральний Файфура – нє?!

Continue reading

Культура

Як житиме без Пушкіна письменник Базилевський?

Published by:

За офіційною інформацією Мінкульту в Україні зняли з постаментів 28 пам’ятників Алєксандру Пушкіну. І пригадується мені тепер, як лауреат Національної Шевченківської (!) премії Володимир Базилевський хвалився, як він домігся встановлення в якомусь селі Кіровоградської області меморіальної дошки Пушкіну, бо той там по дорозі в Одесу, такск’ать на заслання (на овочі і фрукти), вийшов з диліжансу чи то чаю попить, чи то в кукурудзиння збігать…

Continue reading

Культура Суспільство

Вахтанг Кікабідзе і наша сім’я

Published by:

Наше з чоловіком перше побачення… Похмура пізня київська осінь, букет улюблених хризантем і концерт Вахтанга Кікабідзе. Коли повернулася у кімнату студентського гуртожитка, дівчата безцеремонно насіли: чому, мовляв, пішла з цим, а не з іншим хлопцем? Доля, напевне, так хотіла, а я з нею була згодна… Вахтанг Кікабідзе уже тоді здавався доволі літньою людиною. Від того концерту минуло 35 років… Ціле життя!

Continue reading

Культура

«Варґулес» із Вікна

Published by:

Коли людина стає легендою? Тоді, коли про неї переповідають із вуст в уста. Це — з буковинського фольклору. Про Василя Бабуха — поета, журналіста, натураліста і фотографа-варґулеса легенди ходять від Дністра до Карпат. Десь щось він сам про себе «запускав» серед людей. А здебільшого таки люди про нього говорять. Бо є про кого і про що говорити. За довгу журналістську працю Василь Бабух уписав своє ім’я твердо і рішуче в історію Буковини та Бессарабії.

Continue reading

Політика

Нарцис і його секта

Published by:

Арестович — це втілення усіх уявлень про мегаломанію і як вона має виглядати публічно. Це з категорії — якщо ти думаєш, що ти величний, ти і є величний. До речі, хто не знає, він 35 років у розвідці і 40 в психології. Він вам кого хочеш зіграє. У чому феномен таких людей? Це добре описував Томас Чаморро-Премузік, дослідник лідерської НЕ-компетентності, автор книжки «Чому так багато некомпетентних чоловіків стають лідерами (і як це змінити)».

Continue reading