Хвиля Десни » 5 Лютого, 2023

Daily Archives: 5 Лютого, 2023

Суспільство

Рахманна українська журналістика

Published by:

Кілька років тому робила інтерв’ю з Сергієм Рахманіним — одним з провідних, як мені здавалось, українських журналістів… Я запитала його — як він ставиться до того, що представники українських ЗМІ беруть інтерв’ю у людей, які в іншій — правовій та цивілізованій країні — давно би сиділи за ґратами: корупціонерів, злодіїв чи агентів ворожих держав.

Continue reading

Культура

Смуток ходить слідом… Спогад ходить поруч…

Published by:

Немає з тих світів дороги на землю. Нашу грішну, обитовану, рідну землю. Тут ми — живі — воюємо, чекаємо Перемоги, плачемо, радіємо, любимо, ненавидимо, щось ділимо й доводимо одне одному… Словом — живемо. Сьогодні минув рік як Ти, Василю, мій чоловік, моя споріднена душа, у цей чорний лютневий день розсипався білим снігопадом і щез у тому вимірі, куди живим зась.

Continue reading

Культура

Після похорону у Стопчатові…

Published by:

Провели в останню дорогу Дмитра Павличка. Відійшов у вічність патріарх новітньої української літератури, один із титанів українського національного відродження ХХ-го століття. … І був непривітний перший день місяця лютого… І був мовчазний, принишклий Стопчатів – рідне село великого поета… Стопчатів, про який він згадував у своїх спогадах, у своїх розповідях, у своїх виступах…

Continue reading

Політика

Сповідь «нещасної» Данути

Published by:

Із записок провінційного читача… Данута Валенса. «Мрії і таємниці» (видавництво «Фоліо»)… Книга — відверта. Але інколи та відвертість трохи таки незручна. Бо коли через всю книгу дружини знаменитого поляка Леха Валенси проходить просто таки нав’язлива, як зубний біль, скарга на чоловіка – мені це набридає. Як мінімум.

Continue reading

Політика

Давня історія Білла і Моніки

Published by:

Виповнюється 25 років, відколи президент США Білл Клінтон вскочив у халепу зі стажисткою Білого дому Монікою Левінськи. Вони пустували просто в Овальному кабінеті Білого дому. А «заклала» їх подружка Левінськи Лінда Тріпп, з якою Моніка необачно поділилася своїм секретом. Та таємно записувала телефонні розмови з Монікою, коли вони обговорювали сексуальні витівки Моніки і Білла. Отже, жіночки, будьте обережними, коли ділитеся своїми інтимними приємностями. Бо «закладуть» — оком не моргнуть.

Continue reading