Хвиля Десни » 15 Лютого, 2023

Daily Archives: 15 Лютого, 2023

Суспільство

Сто літ Вам, Тату! Віват!

Published by:

Отим двом легіням сьогодні 164 роки. На двох. Причому тому, що з чуприною, 64, а «круглу» решту — цілісінький Вік — перебрав на себе мій Тато Кирило Христофорович Ясиновський. Він уперто уникав фотооб’єктива. Затято. І навіть коли вони удвох з мамою стягнулися мені, студентові-першокурсникові, на цілий ФЕД, тато знаходив тисячу і десять причин уникнути «фотосесії».

Continue reading

Культура

Що ж ми вчора святкували?

Published by:

Справді, що ж ми святкуємо 14 лютого? Якщо вдатися до історичних розвідок, то у фактах минулого знайдемо мало подібного до того, що складає основу зітхань нашого сьогодення. Вперше сюжети, які близькі до знайомих нам історій, з’являються в часи пізнього Середньовіччя у збірці християнських легенд Якова Ворагінського «Золоті легенди».

Continue reading

Культура

Двоє

Published by:

Немає нічого прекраснішого, ніж коли зустрічаються дві уяви закоханих. Бо кохання – це не тільки симпатія, зачарування, потяг, пристрасть, зітхання-зізнання, клятви і ревнощі, мовчання і дотики… Це набагато простіша річ, ніж ми гадаємо. Це – ідентичність параметрів двох нервових систем. Підсвідомість одного індивідуума захоплене підсвідомістю другого індивідуума.

Continue reading