Хвиля Десни » 6 Квітня, 2023

Daily Archives: 6 Квітня, 2023

Культура

Кілька спонтанних вражень Володимира Падуна

Published by:

Якщо хто забув – у нас в галереї проходить крутезна виставка Едуарда Потапенкова та Володимира Падуна «На зв’язку +». Їх роботи не залишають байдужим, — так само, як і їх історії. Тож ми попросили авторів поділитися своїми спогадами і враженнями. І сьогодні пропонуємо дізнатись більше про художника Володимира Падуна. Далі — пряма мова.

Continue reading

Культура

Три жінки мого Всесвіту

Published by:

В давній молодості, на творчому семінарі в Ірпені, який влаштовував світлої йому пам’яті Осип Зінкевич, до нас приїхали «старики»: Андрухович Юрій, Неборак Віктор, Соломія Павличко! Круті були часи. Руденко Сергій, Андрій Коваленко і Розумний Максим випустили «Київський телеграф» — найкрутішу газету нарівні з «Поступом» Кривенка.

Continue reading

Культура

Володимир Брюгген. Класик афористичного жанру

Published by:

* Ця книжка важка, як віко труни, але також радісна, як Воскресіння Христове.
* Письменник дозволяє кожному проглядати його сни.
* Нехай люди бачать стільки, скільки ти їм дозволяєш побачити.
* Якщо література перестала бути совістю, це не значить, що вона повинна бути безсовісною.

Continue reading

Культура

Мисливці за книжками по 2 копійки!

Published by:

Привіт, бібліофіли, бібліомани та інші різноманітні збоченці! Хочу порадитись…. На фото — моя домашня бібліотека. Направду, дуже багато книг. Підкреслю – це не бізнес. У мене нема доступу до складів із друкованою продукцією, нема доступу до списаного бібліотечного фонду. Нема доступу до понівечених ворогом книжкових магазинів… Все це – мої книги, куповані упродовж усього життя, мого і моїх батьків.

Continue reading