Хвиля Десни » 11 Червня, 2023

Daily Archives: 11 Червня, 2023

Культура

Усе віддам, щоб провели ми вдвох цей час, що наче свічка догорає…

Published by:

Вчора мав дедалі рідкіснішу нагоду попрацювати в архіві пана М., яскравого викладача і, чого ми тоді не знали, оригінального поета. «Поезія любить тишу». Раптом я згадав ці слова, які часто повторював пан М., розповідаючи нам про Блейка, Тувіма, Бернса (Бодлер тоді ще був заборонений) і прокладаючи паралелі з українською літературою.

Continue reading

Суспільство

Акула і штахетина війни

Published by:

З проблемами моралі і гуманності реготу над з’їдженим акулою все просто. Поки нам росіяни не дадуть чіткий і чесний список, хто винен у війні, а хто ні — ми будемо сміятись з усіх. Як тільки війна завершиться і ми його отримаємо — ок, будемо звірятись зі списком, щоб знати трагедія це чи законний привід для жартів. До того часу пробачте, але з’ясовувати причетний цей росіянин до війни, убиств і катастроф чи ні в українців зараз нема ні часу, ні бажання, ні можливостей.

Continue reading

Суспільство

Дегуманізація ворога

Published by:

Коли нам кажуть, що не треба перетворюватися на росіян, то я би з цим погодився. Нам не треба грабувати мирне населення, нам не треба ґвалтувати жінок, нам треба поважати права полонених. Але в той же час нам НЕ треба перетворюватися в ялову худобу.

Continue reading