Хвиля Десни » 21 Червня, 2023

Daily Archives: 21 Червня, 2023

Культура

Книжка-альбом «На берегах Хоролу і Сули»

Published by:

Від зустрічі до зустрічі, від твору до твору, від малюнка до малюнка веде читача духовним і водночас географічним сюжетом перебування Тараса Шевченка на Полтавщині книжка-альбом «На берегах Хоролу і Сули».

Continue reading

Політика Суспільство

Протриматись до гонга і перебути тривогу…

Published by:

Київ здригається від вибухів, а пан мер сплять… Про бомбосховища ніхто й не згадує, бо смороду буде дуже багато. Так само, як було багато, коли зимою йшлося про пункти обігріву. Мер ніколи не буває винуватим…

Continue reading

Спорт

Вилікуватись від грошолюбства

Published by:

Недостатньо просто обурюватися статками нинішніх князів церкви. Як у випадку з маєтком раба Божого, монаха Онуфрія у Чернівцях, про який вкотре нагадують ЗМІ. Треба знати, що земне багатство предстоятелів російської православної церкви — це матеріальна плата за послуги, які її служителі надають державі і світській владі. Негласній угоді між ієрархами російської церкви і земними правителями вже більше п’ятиста років.

Continue reading

Суспільство

Потрапити у смітник, вилізти і піти додому…

Published by:

Більшість публічних скандалів перестали би бути такими, якщо сприймати їх в межах того, що відбулось, і не притягувати зайвих сутностей та аргументів. І не оцінювати те, що трапилось через призму особистих симпатій чи антипатій. Скандал з Чорноволом і Михайловою дуже простий і банальний… Чорновіл, не добираючи слів, пообзивав Михайлову у публічному просторі, при чому у претензії, до якої вона стосунку не має. Михайлова вирішила не звертатись у поліцію, а взяти правосуддя у свої руки і Чорновола кинули у смітник.

Continue reading

Культура

Кого читати, аби збагнути світ?

Published by:

Євген Якунов «визначився» з десятьма книгами, які допомогли йому збагнути світ… Чимало людей складають свої списки «найголовніших» книг. Колись і я таке (на прохання своїх дітей) робив. У мене він зовсім інший. Це значить, що ми всі різні і що розумних книг у світі доста. І слава богу, що це так.

Віктор Тимченко

Continue reading