Хвиля Десни » 24 Червня, 2023

Daily Archives: 24 Червня, 2023

Політика

… Навіть з Навальним на чолі

Published by:

Найбільша помилка, якої припустився Захід за останні 30 років – нерозуміння ідентичності Росії та СССР. Західні країни 20-го сторіччя ніколи не мали особливих ілюзій щодо СССР та імперії, на базі якої він постав. Вінстон Черчилль казав під час другої світової, що для нього та для Британії було б ідеально, якби останній росіянин убив останнього німця.

Continue reading

Культура Суспільство

Цоєвщина

Published by:

Мав фейсбучну дискусію з приводу Цоя. Моя опонентка – дівчина чи жінка з Луганщини. Вона цілком адекватна, розумна жінка, ніяка не «ватніца». Українка! Вона питає: «При чому тут Цой? Хватить глумитися над трупом. Бо якось воно не тойво. В чому кайф?» Я кажу: це – не кайф, це несприйняття! Я навіть кухарських рецептів не можу читати російською, бо мені болить? Вам ні?!

Continue reading

Культура

Літературні медитації Євгена Барана

Published by:

Рідкість, але факт. Світлі і хвилюючі з’являються в душі почуття, коли в руках тримаєш книгу, в якій думки автора світоглядно споріднені з твоїми. Такою для мене стала «З «Книги Живих». Щоденникові медитації, афоризми» Євгена Барана (Івано-Франківськ. Місто НВ, 2021). Цю невеличку за обсягом книжечку, але багату за змістом, читаю і перечитую два дні поспіль і отримую насолоду. Слово магічне, поетичне, з глибоким розумінням суті людського буття.

Continue reading