Хвиля Десни » 30 Червня, 2023

Daily Archives: 30 Червня, 2023

Культура

Червневий сум за Назарієм

Published by:

30 червня… День, коли відійшов від нас у засвіти Назарій Яремчук. Згадав його, виступаючи сьогодні в Харківському педагогічному університеті імені Григорія Сковороди, презентуючи українську пісню, як одну із значущих цінностей нашого Народу. Не перебільшую, але такі мої славні земляки як Володимир Івасюк, Назарій Яремчук, Іван Миколайчук, Дмитро Гнатюк, Левко Дутківський сотворили своїм талантом і закоханістю в Україну той духовний протуберанцевий спалах, що відновлював якісь особливі ренасансні сили української душі, завжди спраглої Свободи.

Continue reading

Культура

Під чим підписався Зeлeнський?

Published by:

Він пропонує ухвалити закон про заборону української мови в кінопрокаті і знищeння українського кінодублювання. В цe cкладно повірити. Алe самe цe чорним по білому написано у внeceному щойно до парламeнту прeзидeнтському законопроєкті “Про застосування англійської мови в Україні”. Задeкларована прeзидeнтом мeта – підвищeння рівня володіння українцями англійською як головною міжнародною мовою сучасного світу – правильна і важлива. Обраний владою шлях до цієї мeти – ухвалeння спeціального закону про англійську мову, – дискусійний.

Continue reading

Культура

Англійська — як подразник для сектантів

Published by:

Частина секти одного політика-олігарха підняла неймовірний рейвах, закатує істерики, улюлюкання, розмахує руками й тупає ногами, бо проти розширення сфери вжитку англійської мови. Спочатку це здивувало, а потім згадалося…

Continue reading

Культура Суспільство

Конституція і культ культури

Published by:

В Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся ІV Конгрес парламентаристів, приурочений Дню Конституції. Серед багатьох учених, політиків, громадських діячів були дві людини, які мені особливо близькі. Валентина Гошовська і Лілія Григорович. Саме з ними 27 років тому мені випала честь і обов’язок приймати Основний Закон України. І ось уже десятий рік цей День державного свята відзначається в умовах екзистенційної війни з нашим відвічним ворогом – московією.

Continue reading