Хвиля Десни » 21 Липня, 2023

Daily Archives: 21 Липня, 2023

Суспільство

Рондо часу війни

Published by:

— Вам не можна на війну — ви застарий.
— Гаразд, я сидітиму вдома. А війна, як прийде, мене не зачепить? Бо я ж застарий?
— Ні. Війна прийде і уб’є вас у вашій хаті.
— То дайте мені змогу хоча б око виколоти отій звірюці — війні!

Continue reading

Культура

Блокноти Володимира Брюггена

Published by:

Нема проповіді без сповіді. Багато хто проповідує, не сповідуючи. Критик потрібний не для того, аби підтверджувати думки і репутації, а для того, аби їх підривати. Вибух — це не завжди знищення, але завжди — резонанс. Задушити стоголову і ненаситну гідру — жалість до себе. Вона плодить апатію і руйнує серця.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Не називай підвал підвалом

Published by:

Війна робить одну підступну річ: життя стає миттєвим, кліповим – кожна наступна мить може перекреслити всі попередні враження. Вона не дає можливості повноцінно зафіксувати і переосмислити факт, щоб доповнити ним досвід. Відтак, аби щось написати, потрібно докладати певних зусиль, бо поки напишеш, усе буде вже інакшим і може видатися пустим. Цей текст я написав рік тому. Мабуть, добре, що написав. Щоб пам’ятати і не забувати.

Continue reading

Суспільство

Легше попросити вибачення…

Published by:

Моя скромна особиста думка. Півтора роки війни було більш, ніж достатньо, щоб переконатися, що сподіватися на емпатію росіян не доводиться. І тому… масовані ракетні і дронові атаки українських міст не зупиняться, поки не будуть завдані масовані удари по військових об’єктах багатьох великих російських міст, зокрема, москви та пітера.

Continue reading