Хвиля Десни » 27 Серпня, 2023

Daily Archives: 27 Серпня, 2023

Суспільство

Сирена кличе пополуднувати

Published by:

Довго не міг зрозуміти: чому те, що собі зготував, не сідаю одразу їсти, а тягну час, до чогось дослухаючись. Тепер усвідомив — раніше, протягом років, мене запрошували до столу… Спершу мамин голос, потім — шкільний дзвінок, заводський гудок, рик старшини, брязкання склянок, авральний дзвінок, бічівське: «може похаваєм?», ввічливе попередження секретарки у міністерстві, лагідний голос дружини вдома, обережне прохання тещі, ненав’язливе рипіння гумових коліс розвозки у лікарнях…

Continue reading

Суспільство

План заболоття

Published by:

На війні брешуть всі. Це аксіома. Але наші військові розповідають так, як воно є, хоч більш-менш. Бо різниця – в народі. Ми бачимо, чуємо брехню нутром своїм. Наша війна у нас вдома, а не в телевізорі. Не пробачаємо неправди, не сприймаємо. Правда нас мобілізує. Навіть погана правда. Тому — прильоти, тривоги, жертви, зруйновані будинки, які ракети не вдалося збити, і з яких причин.

Continue reading

Культура

Помер Тарас Салига

Published by:

Сумна новина: помер український літературознавець, літературний критик, доктор філологічних наук, професор Львівського національного університету ім. Івана Франка, завідувач кафедри української літератури, член НСПУ Тарас Салига (1942-2023). Востаннє я його бачив десь у січні 2019. Заходив до нього на роботу у Львівському університеті, заносив “Вибране” Михайла Мочульського.

Continue reading