Хвиля Десни » 6 Вересня, 2023

Daily Archives: 6 Вересня, 2023

Політика

«Відморожені вуха» у Чорному морі…

Published by:

Перспектив для досягнення миру в Україні не проглядається, заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, коментуючи переговори, що відбулися в понеділок, з Володимиром Путіним у Сочі. «Ми завжди виступали за мир, діалог та дипломатію. Ми докладали великих зусиль для запобігання подальшому кровопролиттю. Ми не посилювали проблему і не підливали оливи у вогонь, ми намагалися досягти того, щоб обидві сторони зустрілися. На жаль, війна, що триває вже 1,5 роки, все ще триває. Жодних перспектив для досягнення миру на горизонті не проглядається», — цитують президента Туреччини світові ЗМІ.

Continue reading

Політика

Хто кому має дякувати?

Published by:

Ну от: прилетіло. По території Румунії — двічі. І що? А нічого… Де та стаття №5 Статуту НАТО? Де ті, понад 70 років декларовані «принципи»? Страшно! Ще воювати доведеться… В разі чого знову викрутять Україні руки й змусять взяти на себе вину, як уже торік було… Тоді питання постає: так все ж таки: ЛИШЕ УКРАЇНЦІ МУСЯТЬ БУТИ ВДЯЧНИМИ? Чи, може, ВДЯЧНИМИ МАЮТЬ БУТИ ОБИДВІ СТОРОНИ?

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

… Я ніколи не матюкаюсь

Published by:

Ну, майже ніколи. І не тому, що не знаю, як це робиться. Перші матюки я засвоїв у шість років. Мене «просвітив» один хлопець з паралельної вулиці. І пояснив, що ті та інші слова означають. Хлопець цей саме відсидів строк у зоні і незабаром потрапив у неї знову. Може, саме тому я не матюкаюсь. Люди, для яких матірна стала рідною мовою, завжди нагадують мені моє дитинство, складне життя серед однолітків, у кожного другого з яких старший брат або сидів за бандитизм і поножовщину, або вже відсидів, або готувався до посадки. (Тоді всі підлітки ходили з гостро заточеними ножичками і виймали їх за першої ж нагоди).

Continue reading

Культура Суспільство

Втома

Published by:

Забуваю здувати пилюку із закордонного паспорта. Час у дорогу! Де ти, лагідний пил європейських бруківок? Де ти, запах справжніх баварських сосисок та легкий смак празького пива? Хочу чути чужу мову та бачити інших людей у незвичайних хітонах «від кутюр»! Хочу побачити театр-близнючок чернівецького театру та будинки-близнюки наших будинків у Європі. Втім, навіщо це все?

Continue reading