Хвиля Десни » 14 Вересня, 2023

Daily Archives: 14 Вересня, 2023

Культура

На іменини Володимирові Даниленку

Published by:

Навчаючись в аспірантурі Інституту літератури, Володимир Даниленко написав експериментальний твір «Дзеньки-бреньки», де в кафе «Еней» зібрав українських письменників від Нестора Літописця до Оксани Забужко. В кафе вони п’ють, дискутують, сваряться, роблять одне одному всякі капості, а потім виявляється, що їх там хтось зачинив. Це була яскрава пародія на замкнутість української літератури, написана в стилі постмодернізму.

Continue reading

Політика

Про шахеди, Румунію і casus belli

Published by:

… Перша сутичка американських і німецьких військових у Другій світовій війні сталася 4 вересня 1941 року, коли американський есмінець «Грір» запеленгував німецький підводний човен. Екіпаж човна, зрозумівши, що помічений, атакував американців двома торпедами. «Грір» відповів двома десятками глибинних бомб. Того разу суперники розійшлися без втрат. Але британський прем’єр Черчілль вже радісно потирав руки: це добрий привід для Америки вступити нарешті у війну з Гітлером.

Continue reading

Суспільство

Перед сном

Published by:

Якось вже і зустріти особливо немає кого у Чернівцях, на Кобилянській. Кого взагалі немає, а кого й сам не хочеш, але мусиш. Втім, це все цілком природньо, хоч і не дуже весело. Життя так влаштовано, тому сам собі мусиш робити весело. Чи сама. Буває хтось дзвоне і питає «Це хто?». Я придумав відповідь: «Де?»

Continue reading