Хвиля Десни » 1 Жовтня, 2023

Daily Archives: 1 Жовтня, 2023

Відео Новини

Волошки

Published by:

Цю пісню, ми співали, ще зовсім юними. Під неї, ми танцювали з дівчатами «медляк». Під неї, ми цілувалися з дівчатами і мріяли про доросле, щасливе життя. Пісню про волошки, ми співали на вечірках, весіллях чи будь-яких застіллях. Вона в сотні разів краща від «романтичних» пісень того часу, коли нам намагалися нав’язати «руківерх», цоя чи іванушок!

Continue reading

Суспільство

Стара світлина на Покрову

Published by:

Мене сьогодні пробиває на сльози. Якесь таке різке усвідомлення, що ми мусимо вигребти нарешті все сміття історії з наших надгробків і цього сміття тонни. Чому нас постійно намагаються принизити? Чому наші вояки УПА так тяжко були покарані за свою визвольну боротьбу — такою неповагою стільки років! Чому в країні, яка стала незалежною і почала відмиватися потроху від радянських шмарклів, наші вояки за свободу мали стояти в кутку, на маргінесі, у зневазі і забутті, бо тільки радянські ветерани були в пошані і на святкових урочистостях?

Continue reading

Культура Суспільство

Si vis pacem, para bellum

Published by:

Сей відомий вислів «Хочеш миру — готуйся до війни» саме впору. Велика війна люто лютує, але раптом, бац, на одній з башт московського кремля взавтра один півник не прокукурікає і – пиши пропало! Аla, уряд Керенського знову очолить Росію… Допоки світові лідери визначатимуть утяті межі Московщини, тут, в Україні, сльози, соплі, прокльони просихатимуть на споді осушених склянок.

Continue reading

Культура

Рийте рови!

Published by:

Вірте мені, старому дурню. Спрацювало в моєму житті — спрацює і в вашому! Люди всього світу, де б ви не були, я знаю, вам зараз нелегко. Я старий, живу давно, і живу з оптимізмом. Звертаюся до зневірених молодих людей. Повірте мені. Я читав, не пам’ятаю де, чи то в Старому Завіті, чи у Карлоса Кастанеди, про одного шамана. Була засуха — помирала худоба, вмирали люди.

Continue reading

Культура

Таку книжку спаскудили!

Published by:

Одна з моїх найулюбленіших книг — мемуари Бенвенуто Челліні, італійського скульптора, живописця, музиканта, воїна часів Ренесансу. Його життя, сповнене неймовірних випадків та історій — повноцінний пригодницький роман. На жаль, наскільки мені відомо, українською Челліні не видавався. Читав я його російською ще в студентстві. А нині погортав…

Continue reading

Суспільство

Герой фотографував героїв

Published by:

Герой-фотограф Володимир Миронюк загинув на передових позиціях під Курдюмівкою з фотоапаратом у руках, з кадрами останнього, найризикованішого репортажу… На шляхах війни тисячі людей знали його за позивним «Джон». Йому тепер навіки 59 років. І описати його особистість дуже непросто. Українець, громадянин США, в Америці він працював багато років водієм-далекобійником. В Україну приїхав надовго, коли почався Майдан.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Коли в мій окоп прилетіла граната…

Published by:

Вже одинадцять місяців безперервно перебуваю в зоні бойових дій – це багато, чи мало на війні? Мабуть, таки багато. Бо далеко не всі тут стільки проживають. Мій двоюрідний брат Сашко всього два тижні побув на Сході, і в першому ж бою загинув смертю Героя. А брат був справжнім Воїном – пішов добровольцем, потрапив служити в тилову частину, але на фронт рвався, рапорти ледве не Залужному писав, щоб на передову відправили.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Пліснява прикрашає лише сир Дор Блю

Published by:

Коли життя тобою вертить і шліфує, як морський пісок камінці, починаєш чітко визначати пріоритети. Головними з них є людяність, порядність, надійність, галантність… І, без сумніву, честь! Навіть розум, професіоналізм ідуть за ними. Бо вони набувні. Перші – ні. Перлини у мушлях колективів можуть народжуватися лише там, де піском дрібниць, рутини, програшів та виграшів шліфується людяність та командний дух. Де душі навстіж, але тили прикриті. Де зрада і ніж у спину – виключені. Де очі говорять більше, ніж слова.

Continue reading