Хвиля Десни » 30 Жовтня, 2023

Daily Archives: 30 Жовтня, 2023

Суспільство

Війна і кава

Published by:

Краматорськ. Кав’ярня, вмонтована у перший поверх «хрущівки» замість колишньої квартири. Дві кімнатки, чотири міні-столики, два з яких зайняті військовими. За одним столиком два хлопці (років під сорок кожному), обійнявши долоньми свої горнятка, напівпошепки про щось сваряться, нахилившись лобами одне до одного. Як сваряться? Один наїжджає на начальство, другий йому вторить. Той, що наїжджає, час від часу у такт словам гнівно стукає по столу трійцею пальців, як православні моляться. Дуже гнівно стукає.

Continue reading

Політика

… Тому ми переможемо

Published by:

Атака ХАМАСУ на Ізраїль, ймовірно, здійснена під диктовку кремля і за узгодженням з Іраном. Її реалізація стала можливою, зважаючи на дифузію і певну інертність західного світу, його побоювання «ескалації» з боку скаженого русского «мєдвєдя». Мета ініціаторів ескалації на Близькому Сході зрозуміла. По-перше, це відвернення медійної уваги світу від війни в Україні.

Continue reading

Політика

Гучні заяви зі Стамбула

Published by:

Це все ще криза, чи вже війна континентального масштабу? Недавній войовничий виступ президента Туреччини Реджепа Ердогана за формою і частково змістом був схожий на виступ одного європейського вождя у 1939 році. Кількість прихильників вождя тоді також складала мільйони людей з прапорами. Невже Реджеп Ердоган вирішив, що час для проголошення себе імператором і султаном Великої Османської імперії пробив і зараз настав той історичний момент, аби піднімати бойові знамена проти «невірних»?

Continue reading