Хвиля Десни » 16 Листопада, 2023

Daily Archives: 16 Листопада, 2023

Політика

Камертон Камерона

Published by:

Новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон здійснив свою першу офіційну закордонну поїздку в Україну і заявив, що таким чином хоче підтвердити непохитність підтримки українців у боротьбі з російською агресією.

Continue reading

Суспільство

Війна ідентичностей

Published by:

Не чіпайте російської мови — на фронті повно російськомовних… Не чіпайте московської церкви — на фронті багато вірян цієї церкви… Не чіпайте Булгакова — на фронті повно поціновувачів його творчості… Не чіпайте Грігорія Лєпса і російський шансон — на фронті багато любителів і цього лайна… Нам може і воювати вже не варто?

Continue reading

Суспільство

Той, що не злякався…

Published by:

Про втрати, які не прийнято афішувати. Типу не на часі. Без ПІБ, звань, і привʼязок. Був у нас в баті один професор. Справжній. З одного колись справжнього міста. Був вихід. В одне чудне місце. Звідки рідко поверталися цілими. Він не засцяв. Пішов. Ще з одним таким же з яйцями. Йти понад 6 км. Під вогневим ураженям противника.

Continue reading

Культура

Імперського співця прибрали

Published by:

У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну. Дуже позитивний крок. Для росіян він — геніальний поет, бо саме Пушкін утвердив русскій язик. Для людей із гуманістичними ідеалами — не тільки для українців — Пушкін все ж лишається особистістю контроверсійною, бо був він прихильником Рос. імперії авторитарного зразка, людиною, яка не розуміла ваги конституції у суспільстві.

Continue reading

Політика

Китайський лідер в США

Published by:

Президент Китаю Сі Цзіньпін прибув до США з першим візитом за шість років після того, як президент США Джо Байден заявив, що його метою на їхніх двосторонніх переговорах цього тижня є відновлення нормального зв’язку з Пекіном, включаючи контакти між військовими. Сі Цзіньпін зустрівся з Байденом поблизу Сан-Франциско в середу вранці за американським часом, перш ніж відвідав щорічний саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), що складається з 21 учасника.

Continue reading