Хвиля Десни » 27 Листопада, 2023

Daily Archives: 27 Листопада, 2023

Культура

Елегійна туга Ганни Чубач

Published by:

Не вчи мене, як можна не любить.
Мені і так зосталося вже мало:
І сад новий не встигне зародить,
І в тім, що є,
Всі яблука зірвала.
Такий от час:
Минулася весна,
Ясного літа павутинка рветься.
Серед зими для тебе я – смішна,
Бо не впускаю холодів до серця.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Таємниці жовтих хризантем

Published by:

Не знаю чому, але з роками зі всього ряснобарвя хризантем у моєму саду залишилися самі тільки жовті. Та й то лишень два жовтаві, як алебастер, кущики, один темно-золотистий, себто бериловий і ось цей пишний сліпучо-жовтий кущ, найбільший за висотою стебел і розміром пелюсток. Утім, відколи я переїхав жити на Серенове обійстя, то за три роки не посадив тут жодної квітки.

Continue reading

Суспільство

Жодних уроків з минулого…

Published by:

Згадалося, чомусь, сьогодні з 90-х, як інфантильне українське суспільство обирало владу за принципом “головне, щоб війни не було”… Поки громадяни країн колишнього соціалістичного табору, правильно обираючи собі поводирів, драпали світ за очі з комуністичного барака під який тимчасово замаскувався російський імперіалізм, “мудрі” українці винаходили велосипед багатовекторності, нейтралітету та іншу подібну маячню.

Continue reading

Політика Суспільство

Війна і конструювання майбутнього

Published by:

Вчуся мовчати. Але як мовчати, якщо дійсність вганяє у відчай? Коли розмови про політику дають відчуття приреченості і безнадії? Якщо щодня дивишся, як країна рухається в прірву? Для мене перемога України у війні – питання геть не однозначне. Ніхто нам не гарантує перемогу. Історія буває дуже несправедливою та жорстокою. Влітку я написав: “Війну ми вже заслужили. Перемогу – ще ні”.

Continue reading