Хвиля Десни » 4 Грудня, 2023

Daily Archives: 4 Грудня, 2023

Культура

Упізнаймо себе за творами Нечуя-Левицького

Published by:

З листа Лесі України до свого дядька М. Драгоманова: «Еге, от ще Ви про «Боротьбу» питаєте. Про неї так як і нічого не говорять, бо «Правди» ніхто не бачить, не знаю, для кого її видавці ховають. Єдина людина, що її отримує (з тих, що я знаю), казала мені, що в сьому романі змальовані (краще сказати «змазані») всі молоді і старі українці. Автора Ви угадали, та й видно коня по поході.

Continue reading

Суспільство

Людська прямолінійність

Published by:

Деякі люди в соціальній мережі аж занадто прямолінійні. Вони думають, коли про щось пишеш, то ти цим безпосередньо займаєшся в даний момент… Буває, напишеш щось про алкоголь зранку, тебе тут же питають: «Ти що, бухаєш з самого утра?». Тю! Але я в таких випадках відповідаю ствердно. Аби вкорінити людину в її оманах.

Continue reading

Суспільство

Точка маятника у війні

Published by:

Нинішня ситуація на фронтах російсько-української війни (і не тільки воєнному, але й дипломатичному, інформаційному) нагадує мені точку руху маятника, коли він на хвильку завмирає у своєму русі. І може хитнутися, на відміну від маятника, в різні боки – перемога не гарантується автоматично, а потребує крові і поту…

Continue reading

Політика

В.Кличко у «дзеркалі» німецькомовних ЗМІ

Published by:

Цими днями мер Києва дав інтерв`ю низці закордоних ЗМІ. Я прочитав їх у німецькому «Der Spiegel» і на сайті «20 Minuten» швейцарського телебачення. Усі ми знаємо, що Віталій Кличко ще той «говорун» і здатен наплести не один мішок вовни. Але тут хочу відзначити, що мер нашої столиці відповідав стримано, розсудливо і розумно.

Continue reading

Економіка Суспільство

Волонтерська вакханалія

Published by:

Знаю, що це декому не сподобається. Але мушу сказати про волонтерів і правду ЗСУ. Пропоную зупинитися з безконтрольними донатами!!! Нас обкрадають не лише шоу-мен із прізвищем на П. та іже з ним. Волонтери як піран’ї перебивають у соцмережах свою ніби-то допомогу офіційній.

Continue reading