Хвиля Десни » 6 Березня, 2024

Daily Archives: 6 Березня, 2024

Культура

Реп-опера із запахом совка

Published by:

29 лютого український проєкт МУР випустив альбом-мюзикл про поетів Розстріляного відродження і мешканців Будинку «Слово» під назвою «Ти [Романтика]». Цей альбом, як зазначається, «музиканти записували в співпраці з Сергієм Жаданом, Хейтспічем, Євгенієм Яновичем, гуртом NAZVA, Оленою Кравець, Сергієм Мартинюком та іншими митцями».

Continue reading

Культура

Нащо нам Шевченко, коли є Жадан?!

Published by:

Прочитала про мюзикл «Ти (Романтика)», натхненником якого є, звичайно ж, Жадан. Погоджуюся, що у кліпі панує суцільна невизначеність. Поезія Жадана після 2014 р., починаючи від «Життя Марії», — це також суцільне фентезі, в якому неможливо зрозуміти, хто агресор, а хто захисник, хто герой, а хто відступник, де добро, а де зло, що це за війна — хай вона екзистенційна — і за що точиться, яке місто і хто знищив, куди втікають біженці.

Continue reading

Політика

Трампу увімкнули зелене…

Published by:

Отже, Трамп президент з 2025 року — це реальність. Після рішення Верховного суду Трамп більше не учасник заколоту по зриву інавгурації президента Байдена в січні 20-го року. Ввімкнено зелене світло. Він здатен перемогти Джозефа Байдена, якому серед демократів навіть не пробують знайти альтернативу.

Continue reading