Хвиля Десни » 29 Березня, 2024

Daily Archives: 29 Березня, 2024

Культура

Мій пожиттєвий друг, Володимир Брюгген

Published by:

«Тільки народжені слова варто записувати. А комбінувати слова можна скільки хочеш, і які хочеш; Один із найкращих моїх критиків уже давно признався: “Ніяк не можу зрозуміти, що ж мене притягує в цій книзі”. Зараз, коли я сам став читачем своїх книжок, міг би так пояснити йому: можливість у будь-який момент побачити себе самого в несподіваній іпостасі. Бо ця книжка (книжки) — також і про нього».

Continue reading

Політика

Офісопрезидентська республіка

Published by:

Звільнення Олексія Данілова, на мою скромну думку, свідчить про одне: Офіс Президента має необмежений карт-бланш вибудовувати струнку й жорстко контрольовану вертикаль із лише своїх людей. Напівсвої, чи на чверть, чи на третину вже не проходять…

Continue reading

Політика

Макрон — новий Наполеон?

Published by:

У Європі стартувала передвиборча кампанія у місцеві парламенти, у Європейський парламент, вибори на посади керівників Європейської комісії, Ради ЄС… У гонку вступили як політики та державні діячі “крупного” калібру, так і зовсім новачки, ще не знані на політичному мапі Європи. Серед таких, до речі, і бельгійська громадська діячка українського походження Марта Барандій. Як то мовиться: аби наше теля та вовка з’їло.

Continue reading

Політика

Наган під ризою вже не ховають

Published by:

Отже, для батюшок та вірян УПЦ настав момент істини. Позавчора т. з. Всемирный русский народный собор, скликаний патріархом Кирилом (Гундяєвим), який і є його головою, оголосив Україні «священну війну», метою якого є встановлення Москвою контролю над нею. Таким чином РПЦ офіційно стала суб`єктиом політичним, притому відкрито ворожим нашій державі і українцям.

Continue reading