Хвиля Десни » 12 Квітня, 2024

Daily Archives: 12 Квітня, 2024

Культура

Любовний триптих Ольги Слоньовської

Published by:

І пожалітися нема кому –
У кожного свої жалі.
І на дрібну зернину макову
Немає сили. Взагалі.
Квадрат вікна і куб помешкання
(Дощ в паралельній площині).
А постать меншає і меншає
Моя в мені. Моя в мені…

(Ольга Слоньовська. Зимове яблуко. ІФ. 2011)

Continue reading

Політика

«Печеньки» мобілізаційного закону

Published by:

Послухав самопроголошеного кандидата в президенти, байкера Петра Порошенка щодо законопроекту про мобілізацію. Той, хто ще 5 років тому обзивав зелених клоунів популістами, сам ним став. Всі дзюрять кип’ятком перед виборцями. А виборці воювати не хочуть. Ні у Фінляндії. Ні в Польщі. Ні в Ізраїлі. Ні в Україні…

Continue reading

Політика

Салліван «вписався» за Єлабугу

Published by:

От і все! Доба Джо Байдена ганебно завершилась… Якби я був прихильником теорій конспірології, я б зробив припущення, що дискусію в США і, зокрема, в Білому домі та Пентагоні щодо ударів ЗСУ по російських НПЗ було ініційовано Кремлем. Такі висновки робити передчасно, хоча спостерігаючи за тим, як стрімко в США розкручується ця тема — реально можна повірити без проросійських сил в оточенні Джо Байдена тут не обійшлось.

Continue reading

Політика

Довбана цинічна гра

Published by:

Запитали у Байдена: коли закінчиться війна в Україні? Байден: «Як тільки Конгрес затвердить пакет допомоги Україні, війна закінчиться». Звісно, це кон’юктурно-політична репліка. Війна точно закінчиться (і саме поразкою Росії), коли нинішня команда в Білому Домі припинить подвійну гру з агресором.

Continue reading