Хвиля Десни » 30 Травня, 2024

Daily Archives: 30 Травня, 2024

Суспільство

Живи, Село!

Published by:

В старій батьківській хаті живуть біженці. З Бахмута. Майже з перших днів «вторгнення». Все втратили. Перший рік було їм тяжко. Хата — стара. Електрика, вода — все дуже давнє й зужите. Не знали, як до того городу підступиться, з якого боку. Навіть не саджали нічого, бо бракувало аграрного досвіду. На грядках поросли «джунглі».

Continue reading

Культура

«Руки і сльози» Івана Франка

Published by:

У травні моє читання зосередилося довкола книжок про визначних українських особистостей. Цьому була поважна причина. Адже на початку травня виповнилося 160 років з дня народження уродженця Золочівщини, Січового Батька, Кирила Трильовського. Тож його мемуари й започаткували тему місяця. Для мене було важливо, щоб люди дізналися про Трильовського більше, бо його імʼя маловідоме і чомусь залишається в тіні інших його сучасників – українських державотворців.

Continue reading

Культура

Все, що встиг і не встиг Олександр Мартиненко

Published by:

Майстер-клас Олександра Мартиненка для студентів-журналістів Київського міжнародного університету у жовтні 2023 року власне започаткував для них нову дисципліну «журналістський практикум». На зустрічі іронічно-конкретний Олександр Владленович не приховував, «що «ортодоксальному» інформагентству «Інтерфакс-Україна», яке існує виключно з продажу інформації» (цитата), конче потрібні молоді, але професійні журналісти.

Continue reading