Хвиля Десни » 15 Червня, 2024

Daily Archives: 15 Червня, 2024

Ексклюзивна хвиля

Чи є кіт Степан лідером громадської думки?

Published by:

В Україні обговорюють раптову інформаційну активність українських блогерів Юлії Верби, Олександра Волошина, Владислави Роговенко, Анастасії Умки, що після ударів російських ракет по дитячій лікарні «Охматдит» закликали сідати за стіл переговорів з Росією, відмовившись від кордонів 1991 року і погоджуючись з вимогами Путіна.

Continue reading

Культура

Шляхетний стиль Галини Петросаняк

Published by:

Нині оповідання — не надто популярний жанр. Читачі воліють читати, а письменники писати романи. Однак книжечка із 9 оповідань Галини Петросаняк «Не заважай мені рятувати світ» свідчить, що жанр оповідання таки живий. Це дуже достойна книжка, в якій порушено такі теми, як тема свободи і самообмеження, віри і атеїзму, любові як таємничої іскри чи вогню між статями, який аж ніяк не назвеш балансом, залежностей і самоконтролю, Голокосту і української приреченості.

Continue reading

Суспільство

Нікополь. Рік по тому…

Published by:

Десь рік тому я їздив у Нікополь і навколишні села. На той час Каховське водосховище після підриву греблі ГЕС вже перестало існувати – вода пішла, дно стало піщаною пустелею, і ледь-ледь пробивалася на ньому перша за 60 років рослинність, висотою в кілька сантиметрів.

Continue reading