Хвиля Десни » 12 Жовтня, 2024

Daily Archives: 12 Жовтня, 2024

Культура

Юрій Щербак, лікар, дипломат, письменник…

Published by:

Лікар, письменник, політик і посол. Все це про одну людину — Юрія Щербака, який сьогодні відзначає 90-ліття. Він корінний киянин і проза його урбаністична. Перша професія — санітарний лікар. Що й стане в нагоді при створенні «Зеленого світу». Його батьки ненавиділи комуністів, і було за що — брата КГБ звинуватило в націоналізмі і засудило.

Continue reading

Суспільство

Рабині свинцевих рядків

Published by:

Іноді питають: «Як ви шліфували свій стиль?» Хочеться сказати: «Я його відливав». Коли починав у журналістиці, тоді друковані рядки відливали на лінотипних машинах. Я весь час це бачив у друкарнях – заморених, засмальцьованих, із роз’їденими свинцем руками лінотипісток. Кожну нашу літеру, рядок, статтю вони набирали на масних клавіатурах – і короткі фрази лягали гарячими металевими плитками в блоки.

Continue reading

Суспільство

Війна з осами

Published by:

Мої інсайдери з Гідрометеоцентру України повідомили, що приблизно з 15 листопада до 15 лютого буде зима. Це якщо Верховна Рада у цей час не ухвалить рішення про відміну зими. Така вірогідність існує. Не 100%, але існує… Спочатку запанікував. Потім, коли вкусила в лоба величезна оса, заспокоївся. Намазюкав оцтом і заспокоївся.

Continue reading

Культура

Нобелівське фрік-шоу

Published by:

Чому з усіх українців на Нобелівську премію висунули аж двох, і то один з них – Зеленський? Інших претендентів у нас нема? Другий номінант – Український рух пацифістів. Сама вперше чую про цю організацію, хоч на сайті в них цікавезно – метою вказано «ненасильницький спротив агресії рф». Ага, приїхали. Втім, мова не про них, власне, а взагалі про фрік шоу за назвою «Нобелівка».

Continue reading