Культура

А де «отвєтка» ПЦУ?

Сам бачив борди з Онуфрієм і бачив знимки цих бордів в ФБ. Онуфрій, глава церкви Московського патріархату і один із послідовних, мотивованих ворогів України, вітає Україну з річницею хрещення Русі. На борди витрачено гроші. Скільки — не знаю. Хай би собі — але чому Православна Церква України не вмикає «отвєтку»?

Де така сама чи навіть більша кількість бордів із вітаннями Епіфанія? Взагалі, чомусь українські та проукраїнські сили та спільноти не вкладають гроші…

Нікуди не вкладають, коротше, ні в що.

Андрій Кокотюха

P.S.
По Україні філіал російської церкви розвісив білборди із портретом митрополита Онуфрія Березовського та словами, що хрещення Русі є народженням нашого народу. Залишимо в стороні для істориків дискусії на тему — коли ж з’явився наш народ, український. А подумаємо — який же стосунок до нашого народу має митрополит Онуфрій?

Безумовно, за місцем народження і, певно, за родом своїм він є українцем. Але оскільки давно продався Москві і служить їй вірно, то чи належить він до нашого народу?

Безумовно, належить, адже і повії, і зрадники, і злочинці також належать до нашого народу. Проте розказувати нам нашу історію колаборанту не годиться! Бо Березовські завжди служать не українському народу — що адмірал Березовський, який зрадив військовій присязі, що митрополит Березовський, який є постійним членом синоду російської церкви, але «тщится», кажучи по-їхньому, видати себе за українця.

Зрештою, нагадаю, що і для Вселенської церкви, як про це чітко заявив Патріарх Варфоломій, Онуфрій не є митрополитом київським, а лише таким, що перебуває в Києві. Тимчасово!

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *