Хвиля Десни » 26 Липня, 2021

Daily Archives: 26 Липня, 2021

Культура

А де «отвєтка» ПЦУ?

Published by:

Сам бачив борди з Онуфрієм і бачив знимки цих бордів в ФБ. Онуфрій, глава церкви Московського патріархату і один із послідовних, мотивованих ворогів України, вітає Україну з річницею хрещення Русі. На борди витрачено гроші. Скільки — не знаю. Хай би собі — але чому Православна Церква України не вмикає «отвєтку»?

Continue reading

Суспільство

Захоплююся відчайдушними жінками!

Published by:

У розпалі літня олімпіада в Токіо, і всі ми засинаємо і прокидаємося у надії. А якою важкою і трудовою стала «бронза» дзюдоїстки Дар’ї Білодід. Це була справжня битва з впертою японкою. Але Дар’я плакала від розпачу, як дитина, бо її мрія про «золото» олімпіади не збулася. Але ми віримо, що золоті медалі все ж ляжуть прекрасними кольє на лебединих шиях українок. Врешті, літаюча стрибунка Слава Магучіх може зреалізувати ці надії. Як і мушкетерка Ольга Харлан.

Continue reading

Культура

Наша Ольга Михайлівна Пазяк

Published by:

Сьогодні минає 90 літ від дня народження Ольги Михайлівни Пазяк… Вона відома в Україні як видатний науковець-мовознавець, кандидат філологічних наук, дослідниця діалектів України, фонетики української літературної мови, фразеології, зокрема фразеології у мові ЗМІ, термінології, лексики. А для нас, колишніх студентів факультету журналістики, а згодом Інституту журналістики КНУ імені Т.Г.Шевченка, викладачів, не один рік залишалася досвідченим педагогом, наставником, колегою.

Continue reading

Культура

У пошуках Кайдашів

Published by:

Біля траси – вказівник на Семигори, де жили Кайдаші. Сонце в зеніті, і тінь ховається під підошвами моїх ніг. У траві кричать цвіркуни. З директором музею Нечуя-Левицького я домовився по телефону, і до початку зустрічі залишалася година. У Стеблеві я зайшов у бар з кондиціонером і приємною офіціанточкою, яка здивовано спостерігала, як я відкрив свій блокнот і записую дорожні враження. Вона нависла наді мною грудьми, впевнена у своїй неперевершеності, і кокетливо запитала: «То ви з якоїсь професії?» Не знала, як підібрати потрібне слово, і я сприйняв це за особливий стеблівський такт.

Continue reading