Культура

Читати чи ні?

Читання художньої літератури ніколи не було, не є і не буде роботою. Що б ви собі з цього приводу не нафантазували. Читання — це форма задоволення, приємного проведення часу, якщо бажаєте. Ніяких практичних наслідків для життя читання не має і прямо на нього не впливає.

сенсі забезпечення місця на соціальній драбині, суспільного становища, заробітків і т.д. і т.п. Тому читати потрібно обережно, розуміючи не тільки позитивні, але й можливі негативні наслідки.

Якщо ви вже повирішували свої власні виробничі питання, тоді можете сміливо братися за книжку. Щоб просто приємо згаяти час. Якщо ж знайти своє місце у житті вам ще тільки належить, то не марнуйте цей час на книжки. Пам’ятайте: час, який ви з приємністю витратите на читання, можна було потратити з більшою користю.

Наприклад, для різних ділових оборудок, завоювання місця під сонцем тощо. Зовсім не факт, що розвинута уява, абстрактне мислення, навіть знання, випадково отримані в процесі читання художньої літератури, зроблять вас більш конкурентними на ринку життя. Може бути й навпаки. Обирати вам!

І не кажіть, що вас не попередили ще дві тисячі років тому: «Бо при мно́гості мудрости мно́житься й кло́піт, хто ж пізна́ння побільшує, той побільшує й біль!»

Юрій Чорней

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *