Хвиля Десни » 1 Вересня, 2023

Daily Archives: 1 Вересня, 2023

Суспільство

Перше вересня

Published by:

От і все. Страхи, переживання, вагання і тривожні погляди на календар завершуються… Як і біганина шкільними відділами магазинів. Божественна суміш щастя і ніжності, неповторний коктейль з радості та турбот, гордості та відповідальності переповнює душу у ці останні дні літа. Від захоплення такими ще маленькими, але такими вже дорослими моїми школярочками.

Continue reading

Культура

До Миколи Мозгового з коньяком

Published by:

Цього дня народився Микола Мозговий — народний артист України, видатний український композитор-пісняр, відомий співак і знаний поет, який створив ціле гроно всенародних задушевних шлягерів, серед яких і п’ять на мої вірші. Композитор від Бога і від народу! Його пісні не лише популярні, а й завжди національні за своїм духом і суттю!

Continue reading

Суспільство

Коли вилізе нова кропива…

Published by:

Сьогодні гуляла біля ставка неподалік дому. Там скосили траву, але якимсь дивом зберігся кущик кропиви посеред галявини. Побачила його і згадала, що ранньою весною, коли та кропива лише з’явилась, я нарвала її і зварила з нею борщ за маминим рецептом… Мама загущувала його жовтком, і то була ціла наука, щоб жовток не згорнувся крупинками, а став кремоподібною шовковистою субстанцією.

Continue reading

Культура

Читати чи ні?

Published by:

Читання художньої літератури ніколи не було, не є і не буде роботою. Що б ви собі з цього приводу не нафантазували. Читання — це форма задоволення, приємного проведення часу, якщо бажаєте. Ніяких практичних наслідків для життя читання не має і прямо на нього не впливає.

Continue reading