Культура

Феєричне нахабство «звєзди» Єфросініной

… Про Єфросініну, котра скипіла гнилою піною на справедливу констатацію від Христини Соловій, що у тих, хто в Україні просував російську культуру, мову після 2014 року — кров на руках. Що Єфросініна особисто теж винна в цій війні… Я про це кажу 10 років: винен кожен, хто просував російський і російськомовний контент, хто сприяв утриманню українців в російському контексті, в полі культурно, політичної гравітації Москви.

Це переконало ворога, що тут «така ж Росія, тільки з дрібкою хворих укронацистів», що його зустрінуть з квітами і що «затридня».

Мене вкурвлює загальна позиція щодо журналістів, співаків, продюсерів, ведучих, блогерів, експертів, політиків… Всіх, хто тримав тут «русскій мір». Мовляв, хрін з вами. Раз уже війна і все так страшно, то будемо спільно робити вигляд, що ви за все українське з дитинства. Поставимо точку відліку на моменті, коли ви вдягли вишиванку і стали кричати про свій патріотизм, а до цієї точки історію ваших дій обнулимо.

Ну і те, що «звєзда» Єфросініна заявила, що російська мова і культура просто були «запитом аудиторії», тому вона була популярна, а Соловій тільки вийшла з аутсайдерів, де була саме через мову…

Насправді феєричне нахабство. Та ж Марійка Бурмака, “Тінь Сонця” всі ці роки вперто тягнули свій свідомий вибір: тільки українське. Попри те, що дійсно мали через це проблеми з популярністю, з заробітками. Все одно тягнули. А оці всі «звьозди» тим часом десятиліттями знімали вершки з ротацій на радіо і ТБ, з концертів і приватних виступів… А тепер швиденько нап’яли вишиванки і стали «тежпатріотами».

І вже настільки осміліли, що відпихають ліктями виробників україномовного контенту. Свинство це все… І наслідок відсутності інституту репутації.

Олексій Голобуцький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *