Культура

«Медіастратег і політичний віртуоз»…

Так яскраво охарактеризував Зіновія Кулика у статті на «Детектор медіа» 15 травня 2014 року, з нагоди 10-х роковин з дня його смерті медіаексперт Ігор Юрченко. Сказані ним слова актуальні і через 19 років, бо й сьогодні направду Україні дуже не вистачає саме такої людини, як Кулик.

Місце своєрідного генератора, ідейного провідника та арбітра в неординарному та часом конфліктному світі ЗМІ спорожніло з його відходом у вічність. І не зайняте досі…

Мені, як і багатьом телевізійникам і радійникам, пощастило майже 20 років дуже близько знати Зіновія Володимировича, а також працювати під його орудою. Часом ділитися з ним сокровенним, звертатися до нього за мудрою порадою чи практичною допомогою.

Можу сказати, що у моїй творчій кар’єрі він залишив добрий слід. Тому нині, у 19-і роковини з дня смерті Зіновія Кулика, подячно згадаю його у прояві світлої пам’яті і побажаю йому Царства небесного…

Григорій Южда

P.S.
… ГКЧП. Кулик, будучи секретарем парткому Держтелерадіо, вийшов із компартії. Стоїмо на другому поверсі Хрещатика 26, палимо цигарки, розмовляємо. Аж ось проходить «чорний» полковник, прикріплений до телебачення 5 відділом кгб срср. «Роздухарився, курите Кулик? Вам осталось недолго до мест весьма отдаленных. Ждите!» — кинув і пішов.
Ми переглянулись, Зіновій почервонів, важко, мабуть, йому було від цих слів….
Так народжувався великий політик, талановитий Зіновій Кулік. Світла пам’ять!

Валерій Лиман

Востаннє бачився із Зіновієм Володимировичем за тиждень до його несподіваної смерті, яка багатьох просто шокувала. Перетнулися у коридорі 1-го поверху Адміністрації Президента України, коли він уже прямував до виходу. Привіталися, посміхнулися один одному. Про мету його візиту в АП не розпитував, бо про таке не прийнято питати.
Але поділився побаченим із колегою по Прес-службі. Той висловив передбачення, що можливо, ми скоро дізнаємося про якесь важливе призначення Кулика. На жаль, ця незрозуміла смерть все обірвала…
Доля відпустила йому лише 57 років…

Григорій Южда

А мені якраз його смерть зрозуміла — більшого інтроверта у своєму професійному житті не зустрічав. Його емоційна стриманість вражала! Скільки по ньому влада котком їздила, скільки принижувала, зневажала і викидала професіонала з великої букви на вулицю — все тримав при собі.
Теж бачилися незадовго до його смерті — тиск зашкалював… Дві реанімаційні не могли впоратися з його обширним інфактом, дві години рятували…. R.I.P.

Віктор Лешик

Добра пам’ять про людину довго живе. А саме доброю, спокійною, порядною, врівноваженою людиною в складних життєвих ситуаціях був Зиновій Кулик.
Чому саме такі люди рано відходять — тільки Господь знає. Царство небесне душі Зиновієвій. Амінь

Ольга Зарічанська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *