Хвиля Десни » 15 Травня, 2023

Daily Archives: 15 Травня, 2023

Культура

«Медіастратег і політичний віртуоз»…

Published by:

Так яскраво охарактеризував Зіновія Кулика у статті на «Детектор медіа» 15 травня 2014 року, з нагоди 10-х роковин з дня його смерті медіаексперт Ігор Юрченко. Сказані ним слова актуальні і через 19 років, бо й сьогодні направду Україні дуже не вистачає саме такої людини, як Кулик.

Continue reading

Культура

Суб’єктивний коментар до Євробачення-23

Published by:

Думав, нічого не писатиму про Євробачення, але віртуозний коментар Тімура Мірошніченка, в якому домінували епітети максимального захоплення дійством, все ж надихнув мене написати кілька речень, заодно відділивши зерна від блискучої полови. Отож, байдуже хто став переможцем — мені важливі загальні тенденції цього дійства.

Continue reading

Культура

Зиґзаґи долі Ігоря Костецького

Published by:

У вітальні Музею Максима Рильського відбувся літературний захід до 110-річчя Ігоря Костецького (14.05.1913–14.06.1983), прозаїка і драматурга, перекладача і журналіста, видавця і популяризатора української літератури на Заході.

Continue reading

Суспільство

Тримаємо стрій на трудовому фронті

Published by:

Отже, сезон весняних робіт у розквіті! Нарешті відбулася довгоочікувана оранка на так званому Тому городі, бо є Цей город, він близько біля хати, і є Той, що далеко. Колись до нього було дві дороги. Вони звались так — Берегом і Дорогою. Берегом трохи довше, і багато кропиви обабіч стежки, але я вибирала завжди Берегом.

Continue reading