Культура

Незабутні польські зустрічі

Життя сповна сюрпризів… Людина в центрі на світлинах — Єжи Гоффман (Jerzy Julian Hoffman) — польський кінорежисер і сценарист. Прізвище знане і в Україні також. І мені пощастило познайомитись з цим Метром кіноіндустрії. У свої 90 років пан Єжи міцно тримається, має світлу голову і цілком підтримує нас, українців.

Сам він також натерпівся від совєцької влади…. У віці 8 років (1940 рік) був вивезений разом із родиною до Новосибірської області, де вони жили в таборі «спецпереселенців» і працювали на заготівлі лісу. Там померли дід, бабуся, сестра бабусі та дядько Єжи Гоффмана…

Пан Єжи має чимало нагород і серед них — український орден «За заслуги» III ступеня.

Також на фото є двоє чудових людей з міста Ірпінь, котрі стали для мене майже рідні. Це пані Евгения Шудря і пан Володимир Коскін. Війна… Зруйнована квартира в Ірпені… Важкий шлях до Польщі… Такі їхні кроки до затишного чудового місця — Дому творчої праці Stowarzyszenie Autorów ZAiKS , де відбуваються такі неймовірні зустрічі.

Пані Євгенія знана в Україні дослідниця українського декоративного мистецтва і майстриня вишивки. Я щасливий, що саме вона передає свій досвід для моєї доньки (про це треба робити окремий допис).

Пан Володимир — визначний поет, прозаїк, публіцист і фотограф. Людина з відчуттям всього прекрасного. Його око зможе побачити найяскравіші деталі та дрібниці й закарбувати це для всіх нас у своїх світлинах. Я вдячний долі за такі зустрічі. Творча українська спільнота тримається разом і щодня розповідає про звірства раzzистів в Україні….

Олександр Майшев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *