Хвиля Десни » 19 Листопада, 2022

Daily Archives: 19 Листопада, 2022

Культура Суспільство

Сова для Крістіни

Published by:

19 листопада 2022 року. 269 день Великої війни. ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ БЕЗ ІМЕНИННИЦІ… (1978 – 2011). Кристина – так було записане ім’я в документах, правильніше було б – Крістіна, приятелі звали Кріс, я ж від моменту знайомства іменував її Крістік… В 2011-му, опісля важкої хвороби, годинник життя зупинився на позначці 32. Чи потрібно відзначати, хай скромно, переважно поринаючи у спогади, День народження людини котра пішла від нас назавше?

Continue reading

Культура

Незабутні польські зустрічі

Published by:

Життя сповна сюрпризів… Людина в центрі на світлинах — Єжи Гоффман (Jerzy Julian Hoffman) — польський кінорежисер і сценарист. Прізвище знане і в Україні також. І мені пощастило познайомитись з цим Метром кіноіндустрії. У свої 90 років пан Єжи міцно тримається, має світлу голову і цілком підтримує нас, українців.

Continue reading

Культура

Осінь, 1968…

Published by:

Через мандрівну, буремну і невлаштовану юність майже всі мої ранні твори (недруковані) пропали. А ось… вчора, все ще перебуваючи в полі гравітації свого осіннього, невеселого через кляту війну, нав’язану нам триклятою рашею «воєнного» Дня Народження, цілком випадково знайшла в архіві побитий міллю аркушик з віршем, написаним тривожної осені 1968 року, мабуть, у найтяжчі дні свого юного життя, коли я після свого «пазорного ізгнанія» за… український націоналізм із Московського літературного Інституту поверталася додому у майже порожньому вагоні потягу Москва-Київ…

Continue reading