Культура

Про Гоголя треба знімати кіно!

Український письменник Микола Гоголь у свідомому віці переїхав до Італії, і довго жив там, пишучи твори, які розкривали нелюдську суть роzійської імперії та її бездушного дилетансько-злодійського стилю керування окупованими роzією територіями інших, підкорених силою та зрадою корінних народів.

Живучи в Італії, Гоголь писав італійською мовою, щоби підкреслити — він НЕ роzіянин. Підписувався буквально так: HOHOL. Росіяни все одно перекладали твори Гоголя роzійською, цензурували їх на догоду царату і видавали, приписуючи досягнення Гоголя виключно роzійській царській імперії, непорядки якої письменник і критикував.

Коли закордонні таємні агенти російської охранки довідалися, що у своєму третьому томі «Мертвих душ» Микола Гоголь дозволив собі критикувати методи правління самого рос. царя, письменника отруїли, оголосили божевільним, і змусили підписатися, ніби свою власну книгу Гоголь спалив сам (разом з усіма чернетками та супроводжуючими листами).

Свідків рос. агенти тоді, як і тепер, живими не залишали. Письменник помер ізольований, під їхнім повним контролем.

… Чому Українські літературознавці досі так не пояснюють школярам цю сумну історію?!

Володимир Сердюк

P.S.
А чи надійні джерела такої інформації? Бо це іде в розріз зі всіма його офіційними біографіями. Приміром, з допису тут звучить так, ніби він помер в Італії, хоча помер він насправді в Росії. Хоча дійсно є питання до його смерті.

Василь Тарас

Яка це «офіційна біографія»? Та, яку написали вбивці Гоголя?

Володимир Сердюк

А що з його головою робили після смерті? Мозок досліджували….?

Ніна Божко

Після жовтневого перевороту останки Гоголя викопали більшовики. Мабуть, знищували сліди. З того часу всі частини тіла зникли. Чоботи Гоголя забрав з труни один «радянський письменник» (прізвище відоме). Незабаром він раптово помер.
… Гадаю було би цікаво, аби такий сценарій «забив» за собою Андрій Курков. А мене взяв у співавтори. Поки в Голлівуді страйк письменників, ми якраз і написали би потихеньку, а після страйку можна вже й продати текст зацікавленим особам…

Володимир Сердюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *