Культура

Репана попса, ще й у церкві…

Усі просунуті користувачі ФБ так і стали на захист Жадана і Соловій, що заспівали попсову пісеньку у церкві Св. Андрія у Львові. Особливо запально захищають двох співаків (Жадан, звичайно, співак відносний, бо безголосий) галичани, адже вони не якісь тобі зацофані греко-католики, а вільні люди. Тому хай цвітуть у кліпі ті одностатеві поцілунки, що так вразили отців церкви!

Дехто навіть Іздрика приплів до цієї історії. Однак Іздрик не ображав почуттів парафіян жодної церкви. Він може робити будь-які експерименти з власним тілом, але при цьому все ж не втручається у простір інших людей.

Якби Жадан із Соловій самі збудували якусь церкву для власного кліпу, церкву, де не було б ані священників, ані парафіян — усе було б інакше, але вони використали сакральний простір, що має значення для багатьох вірян. Саме цих людей вони образили. Я вже мовчу про саму пісню, що належить до категорії галімої попси, яка просто суперечить доброму смаку й елементарному слуху.

У Соловій все ж є голос і був власний стиль, а тепер вона співає репану попсу, ще й у церкві. Мабуть, хоче стати Мадонною-2 галицького розливу. Вторинність в усьому. Нічого спільного з культурою це не має. От саме це й називається ЖЛОБСТВОМ. Але наші просунуті жлоби не можуть цього зрозуміти своїм мікророзумом.

Роксана Харчук

P.S.
Кароче, свідомий христянський нАрід возбудився і готовий вимагати анафеми вчорашнім кумирам — чарівній, винятковій, незрівняній Х.Соловій і національному письменнику N1! Що ж, як казала Мадонна, пишіть, що бажаєте, лише правильно вказуйте прізвище!
Панове, тримаймо хвилю і накручуймо перегляди кліпу, бо саме заради цього, вся ця байда і мутилася! Як добре, що я ніколи не слухав їхню музику.
Жадана , звісно читав, щось «зайшло», щось — абсолютний шлак. Не певен, що вони вкладали якісь сакральні сенси у цей «україномовний шедевр», просто злямзили те, що було колись втілено іншими і мало суспільний резонанс, бо то робили світові зірки, а наші спромоглися на містечковий хайп, і, мабуть, неймовірно собою втішені: ми їх сдєлалі!

Костя Гнатенко

P.S.S.
Найбільш показовою в історії з кліпом Жадана і Соловей є реакція християнської спільноти. Вона сміхотворна. Якби я був відданим християнином, для мене було б смертельною образою бачити таку наругу над храмом Божим. Натомість усі войовничі християни нині або мовчать, або ж мекають тупі відмазки. Не знайшлося нікого, хто взявся б розігнати цей б*ядський цирк. Бо блазні в храмі — образа не для Бога, а для тих, хто йому молиться. Воістину, правий був Кураєв, коли писав, що християнство — єдина у світі релігія, що сповідує свою поразку.
І от саме тому я не християнин. Вірю в Бога, але не вірю в цю церкву і релігію. Терпіти не можу терпіти.
Сам кліп і пісня, до речі, вкрай убогі. Власне, церкву туди увіпхнули саме для того, щоб хоча би хайпом компенсувати нікчемність контенту.
Що стосується самого Жадана, то з ним усе давно кришталево зрозуміло. У 2014-му ми поїхали на війну, а Сірьожа в той же час агітував за порозуміння з сепаратистами і привозив у Харків луганську курву Заславську, яка вже тоді прямо писала в своїх «віршах» про готовність смоктати х#я у Мотороли. І це не метафора, а майже дослівна цитата, можете погуглити.
Сьогодні ж, коли українці вмиваються кров’ю під Бахмутом і Авдіївкою, Сірьожа влаштовує з коханкою в церкві йо*аний цирк. А ви мовчечки обітріть писок і далі їжте його гівно великими ложками, терпіли.
Тьху на вас, як казала моя баба.

Олексій Бик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *