Культура

«Слов’янські театральні зустрічі»

У Чернігові урочисто відкрито XXV-й Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі». Імпреза відбулась в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.
У фойє театру гостей зустрічали чарівні мелодії у виконанні театрального оркестру під орудою диригента Олексія Рощака, і гамірливим нескінченим потоком йшли та йшли шанувальники театрального мистецтва.

 

Художній керівник театру Андрій Бакіров згадав засновників фестивалю та представив театральні колективи, що братимуть участь у цьогорічній фестивальній програмі.

Почесне право розпочати програму ювілейного фестивалю випало славнозвісному колективу Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка виставою «Три товариші» за однойменним романом Е.-М.Ремарка.

Глядачі тепло вітали столичних акторів – і на початку, коли керівники оргкомітету фестивалю гостинно зустрічали киян чернігівським короваєм, і після закінчення спектаклю, коли заступнику генерального директора театру Івану Ожевану було вручено Диплом учасника фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі».

Після завершення вистави глядачі стоячи, дружними оваціями дякували акторам за виразну і надзвичайно проникливу гру, глибоке проживання на сцені долі своїх персонажів, з яких і сміялися, і співчували їм водночас, впізнаючи знайомі риси своїх сучасників.

А ведучі святкового вечора запросили до слова Міністра культури України Євгена Нищука (що виконував одну з головних ролей вистави Роберта Локампа), голову обласної державної адміністрації Валерія Куліча та першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, які побажали організаторам фестивалю здобутків, а його учасникам – успішних виступів на чернігівській сцені.

Наприкінці урочистого вечора на сцену винесли корзину з квітами від голови Чернігівської обласної державної адміністрації та голови Чернігівської обласної ради.

Щиро вітаємо усіх шанувальників театрального мистецтва з відкриттям XXV Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі», бажаємо його учасникам наснаги і творчого натхнення, а шановним глядачам – приємних вражень від наступних театральних вечорів.

Раїса Міненко,
керівник літературно-драматургічної частини театру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *