Культура Суспільство

Т.Снайдер вириває гвинтівку із рук Жадана

Про що власне і я не раз говорив! І Снайдер теж такої думки. Сергій Жадан — це національне надбання, як це пафосно не звучить! Отже, Тімоті Снайдер виступив проти мобілізації Сергія Жадана: він має тримати в руках Нобелівський диплом, а не гвинтівку!

Відомий історик та професор Єльського університету, амбасадор United24 Тімоті Снайдер відреагував на мобілізацію українського письменника Сергія Жадана. Науковець вважає, що поет має отримати Нобелівську премію.

Своєю думкою Снайдер поділився на особистій сторінці в мережі X (Twitter). «Сергій Жадан, один із найвидатніших творців культури світу, має тримати в руках Нобелівський диплом, а не гвинтівку» – йдеться у дописі.

Історик зауважив, що рідне місто українського письменника Старобільськ Луганської області наразі знаходиться під окупацією росіян. «А місто, де він живе, Харків, зараз стикається з російським натиском», – додає.

Снайдер висловив своє обурення щодо недостатньої підтримки України зі сторони США, адже “це дозволяє Росії розширювати свою зону терору та ставить під загрозу мільйони життів українців”. Він продовжив словами про волонтерство Жадана та його вступ до ЗСУ. “Він має сміливість зробити це, тоді як ми не можемо надати допомогу”, – пише амбасадор United24

Юрій Дорошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *