Політика

Консервація за рецептом Ставрідіса…

Мапи DeepState не обдурять. Із початку року, за останні 3 місяці, ми втратили понад 300 кв км нашої території. Тож тепер заокруглено: під окупацією перебуває майже 1/5 частина суходолу України. Це весь Крим + майже вся Луганська область (98%), а також: 73% Запорізької обл., 72% Херсонської, 57% Донецької й 2% Харківської.

У 2022 році звільнено неповні 40 тисяч кв км (чверть загарбаних площ). Більшість деокупованих територій – Чернігівщина й Сумщина, а також Харківська й Київська обл. Відтоді, з 2022, видимих наступальних успіхів не було вже півтора року.

Ось під таким бекграундом слід сприймати всі повідомлення з Заходу. Наприклад, від помірно лівої італійської газети La Repubblica, яка вийшла з інсайдом про те, що всередині Альянсу кулуарно розглядається такий варіянт закінчення війни: Україна позбувається окупованих територій, зате стає членом НАТО і на тому жирна крапка.

Такий сценарій далеко не новий і звучить не вперше й навіть не вдвадцяте. Паралельно з оцінками (не) спроможності вийти ні на кордони-1991, ні бодай на кордони-2022, цей інсайд La Repubblica суголосний із минулорічними тезами екс-генсека НАТО Расмуссена про членство України в НАТО без окупованих територій. Аналогічну думку раніше висловлював екс-командувач сил НАТО в Європі Ставрідіс, наводячи прецедент Західної Німеччини, яка вступила в НАТО 1955 року, але стаття 5 не поширювалася на Східну Німеччину.

Якщо раніше такі думки звучали на тлі багатоочікуваного контрнаступу, то тепер же до цієї формули додається суттєвий нюанс: НАТО (кінець війни і сталий мир) без територій, які й так малоймовірно вернути.

Остап Дроздов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *