Культура

У Сєрова, в готельному номері…

Це фото з мого архіву раптом потрапило на очі, і пам’ять миттєво нагадала її історію. Історія давня. То була осінь 1990 року. Запоріжжя. І в нашому місті гастролює шалено популярний тоді Олександр Сєров…

Але я знала його й раніше, ще коли він працював із сестрами Ротару в групі «Черемош» Чернівецької філармонії 1980-го року. Тоді Сєров був одним із тисяч вокалістів, що виконував, зрештою, один і той же «пліснявий» репертуар.

Відтоді, за 10 літ, трапилось багато різноманітних подій. Дует сестер Ротару припинив існування. В «Черемоші» вже співали дуетом брат і сестра Ротару – Євген і Лідія, а Саша Сєров став мегапопулярним, завдяки пісні Ігоря Крутого «Мадонна».

Сєров уже мешкав у Москві.
Які там Чернівці!!! Свою Батьківщину – Україну – він взагалі тепер вважав глухою провінцією, і це так чулося (!) в його розмовах…

І ось ці гастролі в Запоріжжі 1990 року.
Концерт — в палаці спорту «Юність». Вже не пам’ятаю, як я довідалася, що тим часом в Запоріжжі гастролювала і Ауріка Ротару, лише її концерти відбувалися переважно у селах та районах області. Ауріка навіть не знала, що Сєров — у Запоріжжі.

Інтернету тоді не було.
Афіші Сєрова теж, мабуть, не трапилися їй на очі. Хоча вони обоє мешкали в одному готелі – «Інтурист». Але навіть не довідувались про те!

Отож, мені і випала місія – «зустріти» їх!
Я робила їхнє спільне інтерв’ю для запорізького радіо. Ця приємна бесіда відбувалася в готельному номері Сєрова…

У мене десь лишився запис тієї програми. Для якого, власне, тепер потрібна оцифровка…

А ось фото з тих далеких днів трапилось на очі і навіяло такі приємні спогади… Автор цієї світлини Сергій Біжко.
Спасибі йому…

Ніна Афанасьєва, м. Запоріжжя
«ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *