Культура Суспільство

З Різдвом Христовим і Новим роком

Секретаріат Національної спілки письменників України сердечно вітає українських письменників і всіх українців з Різдвом Христовим і з прийдешнім Ровим роком! Рік, що минає, був для всіх нас складним і драматичним – рашистська орда прийшла на нашу землю, щоб знищити нас, зруйнувати нашу державу, нашу українську ідентичність. Нині настав заключний етап нашої екзистенційної, тривалістю в кілька століть, війни з ненависним і підлим ворогом, котрий упродовж століть намагався досягти своєї хижої загарбницької мети. Нарешті мусимо зламати хребта царству пітьми.

Віримо, що саме прийдешній рік стане вирішальним у нашому двобої з лютим ворогом. Ми переможемо, бо українці – вільні громадяни, для яких Свобода – найцінніше надбання.

Ми переможемо, бо наші Збройні Сили – це сини і дочки нашого волелюбного народу, мужні захисники рідної землі. Ми переможемо, бо на боці України – весь демократичний світ, який підтримує нас у цей драматичний час. Ми переможемо, бо з нами – наша Єдність і Соборність – від Донбасу і Слобожанщини до Карпат, від Полісся і Волині до Криму і південних степів.

Ми переможемо, бо з нами – пам’ять наших мужніх і звитяжних лицарів, котрі у найтяжчі часи своєю жертовною боротьбою за волю і незалежність зуміли зберегти честь і славу нашої рідної України. Ми переможемо, бо з нами – наша героїчна Історія, наша милозвучна Мова, наша багатовікова Традиція, наша унікальна Культура. Саме культура є нашою найпотужнішою зброєю у боротьбі з рашизмом, і саме наша культура доводить, що ми – європейська нація, яка виборює свободу, нація незборимих і непереможних!

Дорогі українські письменники і всі українці, котрі живуть вірою в нашу Перемогу! Сердечно вітаємо вас із Різдвом Христовим і з прийдешнім Новим 2023 роком! Нехай чорне зло, яке оповило крижаною павутиною жаху нашу рідну Україну, буде знищене назавжди, а в наших серцях і оселях знову запанує затишок, спокій, злагода і Господнє благословення!

Вічна пам’ять нашим мужнім Героям, котрі віддали свої життя за свободу України! Слава Україні! Слава воїнам Збройних Сил України! Разом – до Перемоги!

Секретаріат Національної спілки письменників України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *