Економіка

Енергетика і майбутня зима

Таких людей я помічаю відразу — у них робота в руках буквально кипить. Чітка зібрана, акуратна, в міру ввічлива. Це я про нову продавчиню, що стала працювати у великому павільйоні напів-фабрикатів, де я у Білій Церкві часто скуповуюсь. Субота. Надвечір. В тісному коридорчику набилося доволі багато людей.

Черга. А де черга, там і балачки:
— Та з ума посходили — вдвічі підняли ціни на електрику, про шо вони там у Києві думають?!
— Про шо, про шо, про свій жолудок, ось про шо!
— І про свій карман, — встряє третя…

Нова продавчиня на мить зупиняється і співучою українською сказала, ніби зойкнула: «Та я б і в десять разів більше платила, аби тільки було де — розбомбили під Херсоном наш дім, один фундамент лишився…» І засоромившись своєї щирості, знову пірнула у морозильник за товаром….

Віктор Лешик

P.S.
А те, що за останні місяці втрачено близько 80% генерації групи ДТЕК, 6 енергоблоків Запорізької АЕС, Каховську і ДніпроГЕС, люди не хочуть навіть розуміти: “Давай дешеву електроенергію — і все!”. А що зимою заспіваєте? Мені навіть страшно уявити, що нас чекає взимку…

Григорій Южда

30% нашого держбюджету не мають фінансового покриття. А там — і пенсії, і виплати військовослужбовцям, і переселенцям, і… дотації за фактичну вартість е/енергії. Кому врізати? І якщо зараз не створити фонд реанімації маневрової е/енергетики, зима може бути катастрофічною. У цьому зв’язку мене дивують кияни: 16 мільярдів гривень на будівництво Куренівської лінії метро!!! Кияни, та все метро стане і будинки промерзнуть, якщо всі можливі кошти не зосередити в секторі енергетики. Сліпі?

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *