Політика

70 літ як здох тиран

Шкіц у порожнечу… А в порожнечу тому, що є така думка: не треба тим, хто народився після 1991 року, цікавитися минулим. Було — загуло, майбутнє належить на! Але вчора — ЛИШЕ 70 (сімдесят) років минуло, як у Росії помер товариш Сталін. Росія воювала з усім світом по черзі і до дядечка Джо. Але від того, що він іздох, воювати не припинила.

Тому коли двине коні Путін, для якого Сталін — кумир, Росія теж не припинить воювати. Ось що важливо говорити дітям в Україні від народження.

На жаль, Сталін — це актуальне зло. І відмазуватися від нього у форматі «как вы задолбали вашим Сталиным, у нас есть тикток и мы блогеры, пишем сториз за деньги» означає визнавати перемогу Росії в своїх власних блогерських головах.

Гітлер — зло, і оскаржити це означає в деяких країнах штраф чи тюремний термін. Але Сталін — це Росія, хоч він і грузин, який погано говорив російською. А Росія — це якоюсь мірою переможець Гітлера. Тому до громадянина України Бужанського важливі радянські символи — вони символи перемоги над Гітлером, фашистами і заразом – різними націоналістами, бандерівцями тощо.

Народженим після 1991 року, після 2000-го року, після 2010 року важливо знати: Сталін — зло. Не менше за Гітлера. Щонайменше таке саме. І всякий, хто захищає радянське і російське — захищає Сталіна.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *