Політика

Або до ЗСУ, або путін мобілізує

Параноїдальні вислови Путіна аналізувати доволі складно. І не через відсутність логіки. Вона якраз дуже чітко простежується від грудня 2021 року, коли Кремль висунув, так званий, ультиматум Заходу. Складно, бо словами Путін маскує істинний смисл цієї війни. На цьому етапі Росія не воює із Заходом. Принаймні не в мілітарний спосіб. Щодо Заходу Росія перебуває у стані глухої оборони з короткими контрвипадами і провокаціями на зразок терактів Хамасу.

Цей етап війни має ціль окупувати найгустонаселеніші регіони України Сходу і Півдня, включно з Харковим, Запоріжжям, Дніпром, Херсоном, Миколаєвим, Одесою. Окупувати, анексувати території і відмобілізувати населення цих територій до армії Росії для подальшої експансії. Це вже відбувається на окупованих територіях. Для цього вивозять українських дітей і підлітків, щоб підготувати з них нових яничарів.

Наступний логічний крок – інспірований державний переворот в Білорусі і повне перепорядкування Кремлю населення цієї зрусифікованої слов’янської держави. Шмат бунтівливої непокірної України, відрізаний від Чорного моря, дочасу він залишить розбиратися зі створеними Кремлем проблемами. В обтікання цього урізаного варіанту з відмобілізованими в Білорусі і на Сході-Півдні чоловіками Путін двома флангами посуне на Європу: Придністров’я, Молдова, Румунія, Болгарія (повне панування на Чорному морі) і через Сувалківський коридор з Білорусі вихід до Калініграда з фактичною наземною ізоляцію країн Балтії від ЄС і НАТО і встановлення контролю над Балтійським морем.

З огляду на боєготовність НАТО і окремих країн регіону, а також психологічну готовність населення загрожених регіонів, цей план цілком реальний. Але для його здійснення потрібні людські резерви з окупованої України і Білорусі.

Щодень у соцмережі з’являються нові й нові ідеї , як так відмобілізувати в ЗСУ українських громадян, щоб і рибку з’їсти і на прутень присісти. Тобто і соціальну справедливість зберегти і таку-сяку ефективність відмобілізованих забезпечити. Сама по собі війна – це найбільша з можливих несправедливостей. І відшукати золоту середину ще нікому у світі не вдавалося.

Нам швидко слід готувати поповнення, доки воно не стало поповненням армії Путіна. А з того, що до нас просочується, то схоже, що наша Верховна Рада збирається і місяць, і два дебатувати. Якби так помножити, щоб двічі по два було п’ять. Оце точно якраз той випадок, що слід як при виборі Папи Римського, замурувати депутатів на хліб і воду і не випускати доки не ухвалять вкрай необхідний закон.

Путін місяцями після окупації чикатися не буде. За день-два всі крикуни і любителі цитувати конституцію будуть марширувати в російських одностроях.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *