Політика

Беззуба заява Зеленського

Bважаю, реакція президента України на обстріл групи українських військових і медиків, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі поселення Зайцеве є запізнілою, беззубою, аморфною і малозмістовною. Заява, власне, ні про що! Нагадаю! Всупереч домовленостям з ОБСЄ та проросійськими бойовиками і внаслідок підступного ворожого обстрілу із засідок загинув наш військовий медик, один військовослужбовець отримав поранення, ще один – бойове травмування.

Тіла двох загиблих і двоє поранених бійців уже понад дві доби перебувають у «сірій зоні» біля Зайцевого, що неподалік Горлівки. Є також непідтверджена інформація, що проросійські сепаратисти забрали з собою тіло раніше вбитого нашого воїна.

І лише на другу добу після трагедії президент Володимир Зеленський відрядив на лінію фронту Головнокомандувача збройних сил України Руслана Хомчака та заступника керівника Офісу президента Романа Машовця для з’ясування обставин цієї жахливої трагедії.

Президент наголошує, що вбивство українських військових, які хотіли забрати тіло загиблого бійця з поля бою поблизу Зайцевого, – «це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків. Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває», – вкотре повторює очевидні речі Володимир Зеленський і це схоже на жування жуйки.

Що мав зробити президент Зеленський і держава Україна у цьому випадку? Україна і її президент повинні були негайно ініціювати термінове скликання Ради Безпеки ООН для засудження цинічного і зухвалого злочину російських окупаційних сил на Донбасі. Київ повинен вимагати скликання позачергового засідання постійної ради ОБСЄ, засідання ТКГ у Мінську, ініціювати негайну зустріч з лідерами ЄС, «Нормандської четвірки» на найвищому рівні, вимагати скликання термінового засідання Ради ЄС і Ради Європи.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *