Політика

Чекаємо рішень на базі «Рамштайн»…

Німеччину продовжують переконувати надати Україні важке озброєння. І, здається, німецький уряд схиляється до того, аби дозволити постачання Україні зенітних танків Gepard з промислових запасів Бундесверу. За цими даними, виробник Krauss-Maffei Wegmann (KMW) має отримати «зелене світло», аби експортувати танки Gepard до України.

Як повідомляє агентство AFP, очікується, що упродовж дня вже сьогодні про таке рішення офіційно можуть оголосити на міжнародній зустрічі міністрів оборони щодо підтримки України, яка відбудеться на американській базі «Рамштайн» у Німеччині на запрошення американського міністра оборони Ллойда Остіна.

Керівник Пентагону розпочав у Німеччині зустріч з представниками понад 40 країн, де обговорюють війну Росії проти України. Опір України додає натхнення вільному світу, зауважив міністр оборони США. «Україна щиро і безсумнівно вірить, що вона може перемогти, як і всі ми тут також», — додав він.

Зустріч у Рамштайні ініціювали США, запросивши на нього також країни, що не входять до НАТО. Основні теми зустрічі — безпека та суверенітет України, а також питання подальшої військової допомоги Україні.

Норвегія виділить 400 мільйонів крон (приблизно 43,7 мільйона доларів) на закупівлю зброї для України в рамках ініціативи Великобританії. Про це заявив очільник уряду Норвегії Йонас Гар Стере, повідомляє агентство Reuters.

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *