Політика

Втішні повідомлення з Німеччини

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США «зрушать небо і землю» для підтримки України у боротьбі з російським вторгненням. Сказав сьогодні в Німеччині на авіабазі Рамштайн, про що повідомляє агентство AFP.

Зустріч зорганізована США і спрямована, щоби «допомогти Україні перемогти у боротьбі з несправедливим вторгненням Росії та зміцнити обороноздатність України перед викликами завтрашнього дня, — заявив Остін, відкриваючи переговори. – Україна непорушно вірить, що зможе перемогти, як і всі ми, тут присутні, віримо».

США є найбільшим постачальником міжнародної військової допомоги Україні, і Остін сказав, що Вашингтон «продовжуватиме рухати небо і землю, щоби задовольнити потреби Києва».

На переговорах міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін дав добро на постачання в Україну вживаних зенітних САУ Gepard.

Зустріч проводиться не під егідою НАТО, але на зібранні присутні члени Альянсу, зокрема, європейські союзники Вашингтона. Також є країни з більш віддалених регіонів, такі як Японія та Австралія, які побоюються, що перемога Росії в Україні може створити прецедент і заохотити до територіальних амбіцій Китай.

Фінляндія та Швеція, традиційно нейтральні країни, які розглядають можливість вступу до НАТО через війну РФ в Україні, також беруть участь у зустрічі.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *