Політика

Чи буде «битва поколінь» у США

81-річного Джозефа Байдена все більше схиляють до відмови від виборів. Офіційна версія про захворюваність на короновірус, можливо, і є «тим наказом Господа», якому Джо Байден обіцяв підкоритися, щоб ухвалити таке непросте для нього рішення.  Зрештою, інформація про зустріч з ним екс-Барака Обами теж говорить, що лідери демпартії прагнуть переконати Байдена і зберегти при цьому його політичне обличчя.

У політтехнологів демпартії є геніальна ідея, як перемогти простреленого Дональда Трампа. Це надзвичайно популярна співачка Тейлор Свіфт — останні роки вона активно захищає цінності, що їх відстоюють демократи.

Якщо буде її згода, зʼїзд демократів її, безпартійну, може запронувати виборцям (були вже прецеденти) в якості кандидата на президента США. Мінімальний вік для президента США — 35 років. У грудні Тейлор Свіфт виповниться 35, а отже на момент інавгурації (а саме цього вимагає Конституція) демократка-лібералка матиме ті самі 35.

З її висуванням конфігурація виборів радикально зміниться – для електорату це вже буде битва поколінь: старого, консервативного і юного, реформістського, який відкидає старі догмати…

Якщо не вдаватися у сутністні речі — що правильно, а що неправильно, що потрібно, а що не потрібно прямо зараз Америці — то з точки зору політтехнології Трампу у такій конфігурації просто нічого не світить.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *