Хвиля Десни » 20 Липня, 2024

Daily Archives: 20 Липня, 2024

Культура Політика

Заява секретаріату НСПУ у зв’язку з убивством Ірини Фаріон

Published by:

Як відомо, 19 липня ввечері у Львові на вулиці Масарика було скоєно замах на колишню народну депутатку і мовознавицю Ірину Фаріон. Від отриманих ран, несумісних із життям, Ірина Фаріон померла в лікарні. Ми, українські письменники, не можемо стояти осторонь того кривавого злочину, учиненого проти людини, яка самовіддано боролася за українське слово, за українську мову, за незалежну українську державу.

Continue reading

Культура Суспільство

Владарювання містечкової підворітні

Published by:

Вчора в блискавках-новинах про замах на Ірину Фаріон хтось із журналістів ужив драстичне слово «підстрілили». Дуже точне для нашого «врем’я лютого», цинічного політхамства і політкарлицтва. Суть владарювання містечкової підворітні, за неписаними законами якої саме так «рєшаются проблєми»: «нєт человека – нєт проблєм».

Continue reading

Культура Суспільство

Обставини убивства І. Фаріон не з’ясовані…

Published by:

Ще всі обставини убивства Ірини Фаріон не з’ясовані. Правоохоронці мусять знайти вбивцю, замовників убивства і з’ясувати мотиви убивства. Проте схоже на замовне політичне убивство, здійснене терористичним московським режимом. Це їхній стиль, їхній почерк, їхня історична практика.

Continue reading

Культура Суспільство

Застрелили Ірину Фаріон

Published by:

Ірина Фаріон після замаху на її життя, померла в лікарні… Убили пострілом в голову. Померла громадська діячка, мовниця, професорка. Цю інформацію підтвердив голова Львівської ОВА Максим Козиицький. «Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни», – написав він.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Ямал не приймає (оповідання)

Published by:

Тільки-но починає лебедіти досвіток ніжним крилом, я схоплююсь із ліжка, хутенько вдягаюся, на скору руку виписуюсь із готелю, ловлю ще сонне, прив’яле з ночі таксі на безлюдній вулиці – і женусь, як оглашенний в Тюменський аеропорт. А в душі вир вирує, а в думці колотиться одним-єдине сподівання: сьогодні, нарешті, прорвуся в омріяну Арктику!

Continue reading

Політика

Чи буде «битва поколінь» у США

Published by:

81-річного Джозефа Байдена все більше схиляють до відмови від виборів. Офіційна версія про захворюваність на короновірус, можливо, і є «тим наказом Господа», якому Джо Байден обіцяв підкоритися, щоб ухвалити таке непросте для нього рішення.  Зрештою, інформація про зустріч з ним екс-Барака Обами теж говорить, що лідери демпартії прагнуть переконати Байдена і зберегти при цьому його політичне обличчя.

Continue reading