Політика

«Демосковізація» Болгарії

Триденний візит Дмитра Кулеби до Болгарії став землетрусом для цієї балканської країни — український міністр буквально відшмагав увесь промосковський політес країни-члена НАТО, яка далі саботує поставки озброєнь до воюючої України. Причина — винятковий вплив московської агентури у найвищих ешелонах влади на прийняття рішень.

«Поштовхи» від землетрусу «Кулеба» тривають далі – вчора Atlantic Council of Bulgaria рекомендувала парламенту країни розглянути пропозиції журналістки Соні Димитрової-Мартинюк:

1. Заборонити рашистські символи Z,V і колорадську стрічку.
2. Запровадити покарання за мову ворожнечі проти українських біженців і за заклики вигнати їх із Болгарії.
3. Переслідувати Законом поширення дезінформації у Медіа, зокрема як у випадку зі всіма фальшивими новинами про болгарський корабель «Царевна» (який нібито обстріляв полк «Азов» у порту Маріуполя — таку брехню в критичні дні оборони міста поширили щонайвпливовіші болгарські ЗМІ).
4. Ухвалити окремий Закон Республіки Болгарія про покарання за підтримку агресії РФ в Україну та геноцид українських громадян.

Ці пропозиції можуть бути розглянуті у профільних комітетах Народних Зборів Болгарії вже найближчим часом, одразу по Великодніх вихідних. І це буде лише прелюдія до широкого процесу «демосковізації» Болгарії, в якій війна в Україні спричинила цілий «вибух консерв»: від самого президента Радева, який навіть на зустрічі з Кулебою вдався до ідіотської риторики про «війну між братськими народами», — до менеджменту ключових болгарських ЗМІ, вплив на які має тіньовий московський капітал; від промосковської Болгарської православної церкви, яка не дала жодної помітної ініціативи підтримки українських біженців-одновірців — до широкої мережі волонтерів путінської пропаганди у болгарському сегменті соцмереж.

Ростислав Мартинюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *