Хвиля Десни » 27 Квітня, 2022

Daily Archives: 27 Квітня, 2022

Політика

«Демосковізація» Болгарії

Published by:

Триденний візит Дмитра Кулеби до Болгарії став землетрусом для цієї балканської країни — український міністр буквально відшмагав увесь промосковський політес країни-члена НАТО, яка далі саботує поставки озброєнь до воюючої України. Причина — винятковий вплив московської агентури у найвищих ешелонах влади на прийняття рішень.

Continue reading

Політика

Викурити погань із Поганої Гори

Published by:

Антигітлерівська коаліція. Ну, тобто антипутінська. Важливість наради 40 міністрів оборони на німецькій (німецькій, гутен таґ!) базі з милозвучною для меломанів назвою Рамштайн важко переоцінити. Бо уявіть собі, що навіть фізично зібрати делегації з сорока країн не просто. І саме — сорока, хоча в НАТО 28…

Continue reading

Культура

Я знаю чому…

Published by:

Як добре, що я ніколи не вчив українську навмисно. Вона сама заходила в мене, у маленькому полтавському селі біля річки. Як добре, що в мене ніколи не судомило щелепи від намагання оволодіти тим, що само мало оволодіти мною. Українські слова ніколи не були для мене ні стернею, ні гострим камінням, ні гарячим вугіллям.

Continue reading

Культура

Вуличний київський сум

Published by:

У Києві збирають пропозиції з перейменування 279 міських об’єктів. Пишу обгрунтування з приводу перейменування Чеховського провулку і вулиці Тургенєвської. Тургенєву взагалі пощастило неймовірно — у Києві 3 вулиці його імені: просто Тургенєва, Івана Тургенєва і одна Тургенєвська, що пересікає вулицю Гончара і Бульварно-Кудрявську, міститься в письменницькому районі, поблизу Роліту.

Continue reading