Суспільство

Горе, якщо вас любитимуть всі…

Південь Вінниччини. 100 відсотків україномовний населений пункт. Другий місяць війни. З двору української родини гучно лунає російська попса. З іншого двору якась весела іноземна музика в страсний тиждень, у воєнний час. Люди веселі і не обтяжені загальнонаціональним горем. Ну, бо це ж не в них…

В Могилів-Подільському жінка-переселенка шукала собі стриптизера на свій День народження… В п’ятницю чоловік-переселенець у квітковому магазині в Ямполі, купуючи букет квітів, питав де тут є «прілічний» ресторан, бо всі інші він вже обійшов, але вони дуже провінційні для такого пана, як він. А потім скаржився, що «дороге бухло», яке тут продають — не його рівень. Бідося.

Кілька моїх друзів і родичів досі на заробітках в москві. Скільки б їх не закликали до совісті і глузду, відповідь одна: тут тоже хароші люди, що мені ця політика? На думці –купити квартиру, вивчити дітей і т.д. Якою ціною, цікаво мені? Це виглядає, що хтось дуже хитрий, «розумний»… Ціною життів інших українців…

В московській церкві не гидують святити святий український хліб (даруйте за тавтологію). І тих людей це не засмучує. Як так?! Більшість людей дивляться російське телебачення. На питання: чому, відповідають, що українське ТБ тут платне, а московитське — безкоштовне. То не дивіться ніяке! Як вам поперек горла не стає той брехливий україноненависний шлак?

У фейсбук-групі місцевої громади, читаю коментарі, спостерігаю: як 80% українців підписали свої імена московською мовою. Навіщо, якщо ви всі з діда-прадіда україномовні? Скільки вже про це говорено, але більшість не бачить в цьому проблеми.

Думаю собі, що має статись? Що може повернути людям розум? Що змусить їх все переосмислити себе? Що допоможе розлюбити «русскій мір»? Настільки, щоб відмовитись від їхніх брудних грошей? Їхніх остогидлих пісень?

8 років у місцевих кафе виконавці виконували переважно московсько-радянських пісень. Хто в цьому винен? Виконавці, які досі не вивчили українських пісень? Чи люди, які їх замовляють? Мені хотілось закривати вуха, коли те чула. Чому ж іншим це не болить?!

Ці пісні, наші люди в чужій церкві — це привід ворогу нас «рятувати». Тільки чому нормальні українці повинні страждати через тупоголових? Цвіт нації зараз віддає свої життя через позицію ось таких людей, через їхній ганебний пофігізм.

Але тільки починаю говорити правду, писати в соціальній мережі, як манкурти мене проклинають і ненавидять. Але хай краще так, бо мовчанням байдужих людей чиняться найбільші злочини. В Святому Письмі сказано: «горе, якщо вас любитимуть всі люди», бо всі можуть любити тільки хитрожопих пристосуванців. Але я тут про те, які мають бути зрушення, щоб люди стали свідомими і відповідальними за свої дії?

На мою думку, кожен має сказати собі: сьогодні я маю стати кращим. Я і моя родина відмовимось від всього московського, я і моя родина буде робити все, щоб Україна процвітала — культурно, ідейно, боронити її на полі бою, інформаційному і культурному фронті. Земляки, виполюймо московицький бур’ян!

Надія Віннік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *